MOZZARELLA

Utstyr og produksjon av Mozzarella

Mozzarella er opprinnelig et sør Italiensk produkt som ble laget på bøffelmelk. I dag lages det også Mozzarella av kumelk. 


Først tar man ostemassen og kutter den opp i mindre biter. 

Deretter brukes varmt vann for å “smelte” massen til en myk og medgjørlig “deig” som strekkes og eltes.

Dette bl.a. for å få frem fiberstruktur i osent. 

Mozzarella lages i to hovedkategorier, enten med høyt eller med lavt vanninnhold.

Mozzarella med høyt vanninnhold blir av mangt kalt ferskost, mens den med lavt vanninnhold har en fastere konsistens og har lengre holdbarhet. 

For mer informasjon om tekniske og kapasitetsmessige spørsmål:

Vi jobber fortiden med endringer på siden MOZZARELLA.

Vi tester ut div. videoer m.m.

Ikke alle knappene over fungerer for øyebliket, men bruk MENY punktene øverst (rullgardin menyen), der får du tilgang til mer på denne siden.