Ystekjele 60 liter fra
Italienske Duecinox.
Utmerkelse for yoghurtproduksjon i Syd Tyrol (i de Italienske alper)
Gledelige nyheter fra Tyrol
Agnes Laner og Mittermaierhoff i Mühlwald har vunnet pris og utmerkelse for sin yoghurt produsert med “våre” Miniystekjelene fra Italia.
Gratulerer og lykke til videre med mini meieriet.
Vi er stolte av at Miniystekjelen vi selger, er det brukes til produksjonen av dette utmerkede meieriproduktet, proklamert som den beste #yoghurt i #südtirol
https://landpalais.com/ahrntaler-graukaese-slow-food-agnes-lahner-mittermairhof-muehlwald/
Agnes fra Mittermairhof introduserer oss til sin Gråost laget med kjærlighet.
Gråosten er den opprinnelige osten til Ahrntal (Bygd/ kommune i Sør-Tirol i Nord-Italia, på over 1000 meters høyde*).
Gråosten er laget av råmelk ved å koagulere surmelk uten tilsetning av løpe - organiserte alpemeierier og andre meierier bruker derimot stort sett pasteurisert melk og melkegjæring. Etter hvert som modningen skrider frem, begynner naturlig grå- og blåmugg å dannes. Jo mer myse som er igjen i ostemassen, jo mer bitter blir grunntonen i smaken, som blir mer uttalt etter hvert som osten modnes. Lukten av osten er skarp og kan best beskrives som "dyr/dyrisk*". Fettinnholdet i tørrstoffet er 2 % - altså veldig magert.
Tradisjonelt nytes Gråosten ren med tynne løkringer, olivenolje av høy kvalitet og vineddik. Linolje (Linfrøolje*) eller balsamicoeddik passer også godt til denne originale “bondeskatten”/(lokalmatskatten*).
Mange fantastiske retter kan trylles frem fra Ahrntal-Gråosten - som Gråostpålegg eller Kasnocken/pastboller (pasta dumplings), osteboller og mye mer. For alle gråostelskere finnes nå denne kokeboken av forfatterne Reinhard Steger og Karl Volgger med mange Gråostoppskrifter utgitt av forlaget Athesia.
Teksten er oversatt og modifisert* fra følgende nettsted og kan leses i sin helhet fra følgende link: https://landpalais.com/ahrntaler-graukaese-slow-food-agnes-lahner-mittermairhof-muehlwald/
*Forklarende tekst er lagt til, dette gjelder:
Tines beslutning om å produsere hvitmuggost på Dovre, bekrefter det vi har sagt tidligere.
Den gode norske melka har bragt frem verdensmestere som Kraftkar m.fl.
Det er plass til flere i dette selskapet!
Landbruk24 skriver: Rundt 90 prosent av hvitmuggostene som selges i Norge, blir i dag importert.
https://landbruk24.no/tine-investerer-i-nytt-ysteri-pa-dovre/
Dette vil Tine gjøre noe med, og investerer 55 millioner i Dovre Ysteri, for å ta opp kampen om forbrukernes hunger for hvitmuggost.
Her er det muligheter for gårdsmeierier også.
Det er nå tiden er riktig for å starte, spesielt når de store også begynner å få opp øynene for dette.
Fordelen minimeieriene har, er at de kan starte raskere. De kan kaste seg rundt raskere enn de store tunge organisasjonene.
Fordelen er at markedet er der, man må bare gripe muligheten.
https://maelkeritidende.dk/nyheder/engelsk-detailkaede-tror-paa-maelk-i-glasflasker
Kunderne tager godt imod mælk i glasflasker, viser forsøg i 11 Morrison-butikker.
Den britiske detaillkæde Morrison har modtaget positiv feedback fra deres kunder omkring et forsøg med mælk i glasflasker i syv butikker i Kent og fire butikker i Sheffield. Mælken leveres på flaske direkte til Morrisons supermarkeder af lokale mejerier. Efter returnering, rengøring og desinficering kan de genbruges i mindst 10 år, lyder prognosen.
Morrison anfører, at indførelsen af mælkeflasker i glas vil kunne fjerne plastflasker fra testbutikkerne, hvilket bidrager til lavere CO2-emission. Levering fra lokale leverandører betyder ligeledes lavere CO2-udledning, da mælken transporteres over kortere afstande.
Læs mere om forsøget på packaginnews.co.uk
Eller les mer om det på websiden til PackagingNews UK
https://www.packagingnews.co.uk/news/materials/glass/morrisons-reports-early-success-reusable-glass-milk-bottles-trail-29-08-2021
Copyright © Med enerett