Lokal verdiforedling av den gode smaken og tradisjonen. Resultat med enkelhet!


UTFORDRENDE


Økte stålpriser gir høyere priser!


Varsel om økte råvarepriser bekymrer, dette fordi det vil forplante seg nedover i systemet og til slutt ramme oss alle. En økning på 15-20% på materialer er nå varslet, Dette vil få en mye større betydning på kortsikt, enn styringsrenten!

Dette har vi skrevet om tidligere også, mangel på deler og råmaterialer har allerede gitt forstyrrelser på ferdigstilling av produkter. Biler og andre produkter med digitale styreenheter er forsinket pga. mangel av databrikker.


Dette fortsetter og vi har akkurat fått bekymringsmeldinger fra våre leverandører, prisene vil gå opp.


Det er altså ikke bare renteoppgang og strømprisen som vil føre til prisøkninger, men også mangel på deler. 


Men vi må ikke stirre seg blind på disse utfordringene.

Det vil også gi flere av oss nye muligheter. Når div. faktorer presser frem økte priser i tradisjonelle bransjer, vil vi i høykostlandet Norge også kunne finne nye muligheter.


Vi tror dette vil åpne "veien" for nye gårdsmeierier!  


ENDELIG ANKOMMET


Da er det med glede vi kan gratulere Kandal Ysteri & Gardsmat med ny ystekjele. Den ankom sist uke etter en lang tur fra nord Italia til Kandal innerst ved Breimsvatnet ved Nordfjord og Sandane. Ystekjelen har mer en 2429 km bak seg og er nå klar til innsats med noe av den beste melka vi har i Norge.

Det skal bli spennende å følge Kandal Ysterig og Gardsmat videre. Ysting av sauemelk er et spennende konsept og vi kjenner bare til noen få andre som gjør dette. Melka er etter sigende fet og god, med en mild smak. Vi må n.........tekst.


OSTEDISKEN


I adventstiden "flytter" ostedisken ut til torgboder over hele landet. Bilder fra bondens marked på Lillehammer før jul.

Flere tilbydere trenger et permanent distribusjonsledd for sine produkter. Mange varianter finnes, dette tar vi opp i Facebook gruppen LokalMatForum.

Det er mange konsept som nå utvikles for å bringe bondens lokalproduserte produkter fra jord til bord på en mer effektiv måte.